HESTRA

Hestras historie begynder i 1930’erne, hvor landmanden Martin Magnusson fik astma og flyttede med kone og børn til den lille landsby Hestra, som var kendt for sine skove, sin friske luft og sine mange skovarbejdere, som havde brug for nogle gode gedigne arbejdshandsker til det hårde arbejde i skoven.

I foråret 1936 begyndte han at fremstille handsker til skovarbejderne under navnet Hestra, og da der samme år blev bygget en skibakke på Isaberg ved Hestra, udvidede han sortimentet med handsker til skiløbere, for de havde som skovarbejderne brug for solide handsker til at beskytte hænderne.

Skituristerne strømmede til Hestra, som hurtigt blev kendt som “Smålands Åre”, og rygtet om handskerne fra Hestra begyndte at sprede sig – også uden for lokalsamfundet. Da Ingemar Stenmark vandt sin første world cup sejer i 1974 iført blå-gule handsker fra Hestra, ramte ”Stenmark-effekten” den lille handskevirksomhed, der siden 1975 har leveret handsker til det svenske nationale ski team, siden 1981 til det norske og siden 2009 og til det danske.

Der var mange, der ville have de samme handsker som Ingemar, og i dag er Hestra et af verdens førende internationale handskemærker til skiløb, friluftsliv og fritid. Hovedkontoret ligger stadig i Hestra, hvor nye handsker designes og udvikles i samarbejde med nogle af verdens bedste professionelle skiløbere og eventyrere. Flere af modellerne bliver stadig håndlavede som på Martin Magnussons tid. Og alle er i høj, høj kvalitet, som da Martin Magnusson var ung.

Læs mere om Hestra på deres hjemmeside…
https://hestragloves.com/